مشکلات چند گانه براي ورزشکاران سه گانه استان
حسيني-سه گانه از جمله رشته هايي است که با داشتن سابقه نه چندان طولاني در خراسان جنوبي، به يکي از پرافتخارترين رشته ها در استان تبديل شده است.
رشته اي که ورزشکاران آن بايد از قدرت بدني بالايي برخوردارباشند تا بتوانند با مهارت کافي فعاليت هاي سهرشته شنا ،دوچرخه سواري و دو را در زمان مقرر انجام دهند.
با اين که تعداد ورزشکاران اين رشته به 15 نفر در استان نمي رسد،ولي سه عضو ثابت در تيم ملي دارد که سابقه کسب عنوان هاي آسيايي را هم در کارنامه خود دارند.
مسئول هيئت سه گانه استان با اشاره به شرايط فعاليت در اين رشته مي گويد: مسابقات اين رشته به گونه اي است که در ابتدا بخش شنا برگزار ميشود و بلافاصله ورزشکار با همان لباس سوار بر دوچرخه مي شود و مسافت مورد نظر را مي پيمايد و در نهايت رقابت دو برگزار مي شود.
«خسروي» درباره مسافت طي شده در هر يک از اين بخش ها، عنوان کرد: در رده سني نوجوانان، براي شنا 350 متر در نظر گرفته مي شود که با توجه به اين که طول يک استخر 25 متر است شامل 7 بار رفت و برگشت مي شود؛ البته در مسابقات کشوري اين بخش مسابقه در دريا يا درياچه و در يک مسير انجام مي شود.
پس از آن ورزشکار بايد 10 کيلومتر دوچرخه سواري کند و در آخر نيز 2.5 کيلومتر بدود. به گفته وي اين مسافت ها در رده جوانان، 750متر شنا، 20 کيلومتر دوچرخه سواري و 5 کيلومتر دو است. در بخش بزرگسالان نيز شنا 1500 متر، دوچرخه 40 کيلو متر و 10 کيلومتر هم مسير دويدن است.
وي ادامه داد:با توجه به شرايط اين ورزش که مکمل رشته هاي ديگر است، ورزشکاران ما مي توانند جذب رشته هاي دوچرخه سواري يا شنا شوند که تا کنون بارها اتفاق افتاده است.
وي افزود: با توجه به اين که مسابقات بيشتردر استان هاي شمالي و غربي برگزار مي شود، وقتي ورزشکار ما از منطقه اي کويري مانند خراسان جنوبي به اين مناطق مي رود، با مشکلات آب و هوايي مواجه مي شود در عين حال ورزشکارانمان با همت و غيرت خود طي سال هاي گذشته موفق شدند عنوان هاي مهمي را در کشور و آسيا کسب کنند.
وي خاطرنشان کرد: در حال حاضر 3 ملي پوش اين رشته را در استان داريم ولي به علت اين که در خراسان جنوبي حمايت هاي مالي خيلي محدود است و باشگاه ها آن طور که بايدشکل نمي گيرد ناچاريم مسابقات استاني را در بين ورزشکاران خودمان برگزار کنيم.
وي درباره شرايط اين رشته در ديگر نقاط استان گفت: در قاينات اين رشته فعال است،در طبس هم با توجه به ظرفيت هايي مانند وجود دو سد به دنبال راه اندازي اين رشته هستيم و در فردوس هم صحبت هايي شده است که در صورت موافقت مسئولان، رشتهسه گانه در آن جا شروع به فعاليت خواهد کرد.
وي با بيان اين که شنا مهم ترين بخش رشته سه گانه است و بيشترين انرژي را از ورزشکار ميگيرد،خاطرنشان کرد: مشکل اصلي ما براي گسترش اين رشته در شهرستان ها تامين استخر است و حتي در بيرجند هم براي تامين شيفت هاي مورد نياز مشکل داريم.
به گفته وي در حالي که در ديگر استان ها ورزشکاران رشته سه گانه مشکلي براي استفاده از استخر ندارند، در بيرجند فقط يک شيفت در هفته از سوي اداره ورزش و جوانان در اختيار ورزشکاران اين رشته قرار مي گيرد که براي فعاليت در بخش حرفه اي به هيچ عنوان پاسخگو نيست و ما هم با داشتن اعتبار محدود، بودجه اي براي انعقاد قرارداد با استخر ها نداريم.
وي از تلاش براي برگزاري مسابقات کشوري به ميزباني خراسان جنوبي خبر داد وافزود:دراين صورت علاوه بر معرفي بيشتر اين رشته در استان،مسئولان فدراسيون با ديدن امکانات استان ،شايد بيشتر به ما کمک کنند.
وي با بيان اين که سه گانه کاران خراسان جنوبي فقط در استخر به تمرين مي پردازند، عنوان کرد: با توجه به اين که مسابقات شنا در دريا يا درياچه برگزار مي شود، اگر ما توان اين را داشته باشيم که قبل از شرکت در مسابقات کشوري، لااقل به مدت يک هفته اردويي در مناطق شمال يا جنوب داشته باشيم و بچه ها در دريا تمرين کنند، خيلي موفق تر خواهيم بود.
وي با اشاره به برگزاري رقابت هاي ليگ سه گانه کشور خاطرنشان کرد:سعيد و مسعود عليزاده دو ملي پوش ما به علت نبود اعتبار، هر کدام با مبلغ 6 ميليون تومان با نماينده خراسان رضوي قرارداد بستند که به دليل حضور آنان خراسان رضوي عنوان نايب قهرماني کشور را به دست آورد، در حالي که اين استان هيچ ملي پوشي ندارد.
وي افزود:با اين که آن ها حاضر بودند با دريافت 4 ميليون تومان براي خراسان جنوبي به ميدان بروند ولي ما نتوانستيم حامي مالي پيدا کنيم و در نهايت فقط توانستيم هزينه هاي اعزام را با حمايت «جباري»،مدير استخر خصوصي شهيد مرتضوي بيرجند تامين کنيم و با تيمي 3 نفره در رقابت هاي ليگ حضور يابيم و با وجود مصدوميت يکي از ورزشکاران عنوان ششم را در بين 16 استان کسب کنيم؛ در حالي که همه استان ها با تيم هاي 5 نفره در رقابت ها حاضر شده بودند و از نظر امکانات هم مجهزتر از ما بودند.
وي افزود: در صورت حضور برادران عليزاده در تيم استان، بدون هيچ مشکلي عنوان قهرماني کشور را به دست مي آورديم. وي در عين حال بستن قرار داد با تيم هاي ديگر را حق ورزشکاران دانست وگفت:به هر حال با توجه به اين که هزينه ها در اين ورزش زياد است و ورزشکار بايد کفش، دوچرخه و پيراهن مخصوص که قيمتي بين 400 هزار تا يک ميليون تومان دارد و... را تامين کند، شرکت در ليگ و کسب درآمدي حداقلي فرصتي براي جبران اين هزينه هاست.
به گفته وي در رقابت هاي ليگ کشور به هر کدام از اعضاي تيم فقط مبلغ 250 هزار تومان پرداخت شد که حتي کفاف هزينه مکمل هاي غذايي آن ها را نمي دهد.
وي با اشاره به مشکلات تمرين اين قهرمانان در استان خاطرنشان کرد:به جز مشکل استخر،در استان يک پيست دوچرخه سواري هم نداريم و ورزشکاران ما بايد در جاده به تمرين بپردازند که خطرات خود را دارد. سال قبل يکي از مربيان ما در حين تمرين دچار حادثه شد که علاوه بر اين که چند ماه از کار وزندگي افتاد ،هزينه هاي زيادي هم متحمل شد.
وي ادامه داد:به جز استان هاي تهران واصفهان که از قبل داراي امکانات خوبي بوده اند، استان هاي کرمانشاه و چهارمحال و بختياري هم طي دو سال گذشته براي رشته سه گانه شرايط خوبي را در استان هايشان فراهم کرده اند ولي بقيه استان ها به جز مسئله استخر، شرايط خراسان جنوبي را دارند.
وي به وجود استعداد هاي خوب اين رشته در خراسان جنوبي اشاره کرد و گفت: ما در حال حاضر از بين 12 ورزشکار اين رشتهسه ملي پوش داريم و به جز آن ها «نظري»و «خسروي» دو ورزشکار ديگر ما هم شرايطي دارند که در رقابت هاي کشوري همه روي آن ها حساب مي کنند.
به گفته وي، اين امر نشان دهنده وجود استعدادهاي خوب رشته سه گانه در خراسان جنوبي است.