حجاب محدويت نيست، مصونيت است/ ره صد ساله را در سال هاي كوتاهي پيموده ايم
نايب رييس بانوان فدراسيون ورزش سه گانه گفت: بانوان دوگانه كار ايران در صورت توجه بيشتر مي توانند به اصلي ترين رقيب خود در آسيا يعني كشور ژاپن برسند، چرا كه به رغم مشكلات موجود مانند نداشتن محل مناسب براي تمرين، اردوهاي تداركاتي داخلي و برون مرزي و تجهيزات فني مناسب مانند دوچرخه استاندارد توانسته اند در آسيا مدال آور باشند و در واقع ره صد ساله را در سالهاي كوتاهي بپيمايند.
ورزش سه گانه شامل 1500 متر شنا،40كيلومتر دوچرخه سواري و 10 كيلومتر دو صحرانوردي به صورت متوالي است. سه گانه كه به ورزش قلب و عروق نيز شهره شده، ورزشي نوپا در ايران محسوب مي شود و دوگانه زميني نيز يكي از زيرمجموعه هاي اين ورزش به شمار مي آيد. بانوان ورزشكار ايراني به دليل محدوديت در بخش شناي ورزش سه گانه كه در دريا و محيط باز انجام مي شود در رشته دوگانه زميني فعاليت مي كنند و با اقتدار و حجاب اسلامي در مسابقات مختلف حاضر مي شوند تا همه ببيند حجاب محدوديت نيست بلكه مصونيت است.
روابط عمومي فدراسيون ورزش سه گانه با مهرانگيز حسين جمال نايب رييس بانوان فدراسيون ورزش سه گانه گفت و گويي به شرح زير انجام داده است.
سوال: ابتدا از تاريخچه ورزش سه گانه در ايران و فعاليت نايب رييسان فدراسيون بگوييد:
خانم حسين جمال: سه گانه در سال 1380 با نام كميته ورزش سه گانه در زير مجموعه فدراسيون دووميداني شروع به فعاليت كرد كه بعد از طي راهي طولاني و گذر از انجمن ورزش سه گانه، در اويل سال 1385 به فدراسيون تبديل و اواخر سال 86 با حضور خانم نظر علي فعاليت بانوان در رشته دو گانه آغاز شد.
مهمترين اقدامات خانم نظر علي در دوره مسووليت خود راه اندازي امور بانوان در 7 استان، برگزاري نخستين دوره مسابقات قهرماني كشور با حضور 26 ورزشكار در 2 رده سني از 7 استان در تهران و برگزاري نخستين دوره مربيگري و داوري درجه 3 بانوان با حضور 30 داوطلب در تهران بود.
در اواخر سال 87 تا 88 نيز با حضور خانم شمس، اقداماتي از جمله برگزاري دومين دوره مسابقه هاي قهرماني كشور با حضور 50 ورزشكار در 2 رده سني، برگزاري سومين دوره مسابقه هاي دوگانه با عنوان جام فجر به مناسبت دهه مبارك فجر در 2 رده سني و برگزاري سه دوره كلاسهاي مربيگري صورت گرفت.
پس از آن، بنده با مسووليت نايب رييس بانوان فدراسيون ورزش سه گانه شروع به فعاليت نمودم و به لطف حضرت حق چهارمين، پنجمين و ششمين دوره مسابقات قهرماني كشور برگزار شد و در كنار مسابقات، دوره آموزشي مربيگري و داوري، دوره توجيهي داوري و 3 مرحله همايش نواب رييس هياتهاي استاني را با موفقيت برگزار كرديم.
سوال: از توانمنديهاي بانوان دوگانه كار و ميزان موفقيت هاي آنان بگوييد.
خانم حسين جمال: در خصوص توانمنديهاي بانوان ايراني در رشته دوگانه قلباً و با اطمينان كامل عرض ميكنم اگر توجه ويژه صورت بگيرد، ورزشكاران ما مي توانند به خواست خداوند متعال به اصلي ترين رقيب خود در آسيا يعني كشور ژاپن برسند. چرا كه ما بعد از 4 سال تلاش و كوشش مستمر و بي نظير ورزشكارانمان با كمترين امكانات مانند نداشتن محل مناسب براي تمرين، نداشتن اردوهاي تداركاتي داخلي و برون مرزي، نداشتن تجهيزات فني مناسب مانند دوچرخه استاندارد توانستيم در آسيا مدال آور باشيم و در واقع ره صد ساله را در سالهاي كوتاهي بپيماييم.
سوال: بانوان غيرتمند ايراني در نخستين حضور برون مرزي خود با حجاب اسلامي موفق به كسب دو مدال در آسيا شدند. در اين خصوص توضيح بفرماييد.
خانم حسين جمال: در سال 91 مسابقات قهرماني آسيا در فيليپين برگزار شد كه 4 ورزشكار ايران براي نخستين بار با حجاب كامل درآن هواي شرجي و مرطوب حاضر شدند كه البته هنگام اعزام برخي از اعضاي كميته فني مي گفتند دعا كنيد بچه ها به خط پايان برسند، اما بنده با اميد به خدا و اطمينان از ورزشكارانم به كسب مدال يقين داشتم كه خوشبختانه اين اتفاق خجسته هم رخ داد. زهرا محمدي از زنجان در رده سني اميد موفق به كسب مقام نايب قهرماني و مدال نقره شد و حريف ژاپني او به مقام نخست رسيد. در رده جوانان، مژگان كاوياني از شيراز در جايگاه سومي قرار گرفت و پرستو باستي از تهران در رده سني نوجوانان مقام چهارم را كسب كرد. در رده سني بزرگسالان نيز زينب نوش آبادي از تهران با كسب مقام ششم، 386 امتياز براي حضور در مسابقات بين المللي به دست آورد كه از پشتكار، همت و حضور خالصانه اين ورزشكاران تشكر ميكنم. البته متاسفانه تاكنون از ورزشكاران مدال آورمان نتوانسته ايم تجليل كنيم و حتي يك برگ تقدير و تبريك هم از سوي وزارت ورزش و جوانان دريافت نكردند. البته در فدراسيون توانستيم عزيزانمان را به زيارت امام هشتم بفرستيم.
سوال: با چه ارگانها و نهادهايي براي توسعه ورزش دوگانه در ارتباط هستيد؟ آيا با مسئولان وزارت ورزش و جوانان، وزارت آموزش و پرورش يا وزارت علوم نشستي برگزار كرده ايد؟
خانم حسين جمال: با توجه به نقش تاثير گذار ورزشكارانمان و ضرورت پرورش آنان به عنوان سفيران انقلاب، ضروري است با وزارت آموزش و پرورش در قالب يك پروژه بلند مدت وارد مذاكره شويم تا بتوانيم با شناسايي استعدادها از نونهالي، اقدام به تربيت روح و جسم آنان كنيم و شاهد ورزشكاراني مومن، متعهد و انقلابي باشيم كه لازمه اين امر تربيت مربيان مومن و متعهد است.
سوال: از مسابقات داخلي و برون مرزي بانوان دوگانه كار بگوييد.
خانم حسين جمال: برنامه هاي برون مرزي دوگانه بانوان تابع برنامه هاي كنفدراسيون است كه متاسفانه برنامه كنفدراسيون در سال 92 متمركز بر اجراي مسابقات سه گانه است و مسابقات دوگانه در آن ديده نشده است كه البته روابط بين الملل فدراسيون پيگيريهاي لازم را براي آينده انجام مي دهند و مسابقات قهرماني كشور هر سال در يكي از استانها طبق سالهاي گذشته برگزار خواهد شد. البته چندي پيش براي نخستين بار مجوز حضور دوگانه كاران كشورمان در مسابقه هاي قهرماني جهان در كلمبيا صادر شد و بر اين اساس 2 وزشكار بانو شامل رقيه شريفي و زهرا محمدي به همراه دو ورزشكار در بخش مردان از ايران به اين رقابت ها اعزام مي شوند.
سوال: برنامه ي شما براي افزايش تعداد ورزشكاران زير پوشش چيست؟
خانم حسين جمال: امسال به منظور تقويت و تمركز بيشتر ورزشكاران حرفه اي طرحي را با عنوان سفيران برتر اجرا خواهيم كرد. اين طرح بعد از مسابقات قهرماني كشوري در 4 رده سني و انتخاب مربي و كمك مربيان برتر انجام خواهد شد، البته شرح كامل آن پس از تصويب در كميته فني به استانها ابلاغ و از طريق وب سايت فدراسيون در اختيار همه علاقه مندان قرار خواهد گرفت.
سوال: نكته پاياني؟
خانم حسين جمال: حسين جمال ها و مديران و مسئولين مي آيند و مي روند اما اين ورزشكار است كه با تمام امكانات، محدوديتها نام و پرچم ايران عزيز را بالا مي برد.
نظر یادتون نره