مدير تيم هاي ملي سه گانه گفت: تيم ملي سه گانه ايران در مسابقات سه گانه قهرماني سال 2013 آسيا در فيليپين آمادهتر از گذشته شركت كرد و عملكرد اين تيم مطلوب تر از گذشته بود.
به گزارش روابط عمومي فدراسيون ورزش سه گانه، محمدرضا فضلي با اشاره به رقابت هاي اخير قهرماني ورزش سه گانه آسيا در فيليپين، اظهار داشت: علاوه بر ورزشكاران تيم ملي سه گانه ايران، تيم هاي ملي كشورهايي چون ژاپن، چين، فيليپين، هنگ كنگ، هند، ازبكستان، اردن، كويت، چين تايپه، كره جنوبي، قزاقستان، مالزي، تايلند و سنگاپور در اين مسابقات شركت داشتند.
وي افزود: تيم ملي ورزش سه گانه كشورمان در مسابقات قهرماني ورزش سه گانه آسيا در سال 2013 كه در فيليپين برگزار شد در رده هاي سني بزرگسالان و اميدها، در حضور پنج قهرمان داراي رتبه (رنكينگ) اتحاديه جهاني توانست با 8 رتبه صعود نسبت به دوره قبل يعني سال 2012 به رده سيزدهم آسيا صعود كند كه اين صعود متاثر از انتخاب صحيح و تلاش خالصانه ورزشكاران بوده است.
وي درباره برگزاري اردوهاي كوتاه مدت تيم ملي گفت: نخستين مرحله اردوي آمادگي تيم ملي سه گانه جهت شركت در مسابقات قهرماني 2013 آسيا با ارزيابي، انتخاب و دعوت از 16 ورزشكار از 18 تا 28 اسفند 1391 در تهران برگزار شد. مرحله دوم اردو نيز پس از ارزيابي هاي مرحله اي با دعوت از 10 ورزشكار برتر از 16 تا 30 فروردين 1392 در يزد برگزار و به كار خود پايان داد. هر چند اين اردوها ناكافي بود، اما توانست ما را در انتخاب درست ورزشكاران و آمادگي ذهني آنان ياري كند.
مدير تيم هاي ملي درخصوص ويژگي هاي ورزش سه گانه و نيازها و كار ايران براي دستيابي به قهرماني اظهار داشت: سه گانه ورزشي نوپا و المپيكي با ويژگي هايي است كه مسير قهرماني در آن دشوار، پر هزينه و نيازمند برنامه ريزي و مديريت علمي است.
فضلي افزود: از آنجا كه سه گانه ورزشي استقامتي و فوق استقامتي است، يعني علاوه بر وراثت و استعداد ژنتيكي نهفته، ورزشكاران براي ارتقاي قابليت هاي اختصاصي كه شامل ظرفيت هوازي بالا، استقامت قلبي - عروقي و استقامت عضلاني است بايد ذهن و جسمشان را پرورش داده و با سال ها تمرين و تلاش خود را به اوج آمادگي و عملكرد برسانند. بنابراين با توجه به اينكه توسعه قابليت هاي نخبگي در اين ورزش نياز به زمان زيادي دارد، ما براي دستيابي به قهرماني نياز به برنامه ريزي ميان و بلند مدت، اردوهايي با حضور ورزشكاران برگزيده و مستعد، برخوردار از تغذيه مناسب و بكار گيري ابزار و فن آوري لازم داريم تا به هدفي كه گام به گام به سويش نزديك تر مي شويم برسيم.
او ادامه داد: سه گانه ورزشي تركيبي است و ورزشكاران بايد از سطح مطلوبي از مهارت شناي آزاد، دوچرخه جاده و دو استقامتي و صحرانوردي برخوردار بوده و بتوانند انرژي خود را در طول مسابقه تنظيم و مديريت كنند. براي توسعه و ارتقاي اين عوامل، مديريت كادر فني و انتخاب و ثبات بيشتر در جلب همكاري مربيان علاقه مند، متعهد و برخوردار از علم روز ورزش بسيار اهميت داشته و ما را در اجراي برنامه ي راهبردي تيم هاي ملي، به سمت و سوي موفقيت سوق مي دهد.
فضلي با بيان اينكه سه گانه ورزشي وابسته به ابزار تخصصي در تمرين و مسابقه بوده و فناوري روز در روند كيفيت و عملكرد ورزشكاران آن موثر است، افزود: تهيه اين امكانات كه از جمله پيش پا افتاده ترين آن دوچرخه، ضربان سنج، كفش مناسب و دسترسي به استخر، آب آزاد و جاده ايمن محسوب مي شود مستلزم صرف هزينه قابل توجهي است.
وي ادامه داد: از اين رو بايد فدراسيون با حمايت وزارت ورزش و جوانان پايگاه مناسبي را براي توسعه و بويژه تمرينات قهرماني رشته طراحي و در محلي مناسب احداث كند.
مدير تيم هاي ملي سه گانه گفت: ورزشكار سه گانه براي موفقيت در عرصه قهرماني و كسب و ثبت رتبه (رنكينگ)، لازم است در مسابقات استاندارد تقويم قاره و اتحاديه جهاني شركت مستمر داشته تا امتياز مسير قهرماني را بدست آورد، اما اين مورد يكي از مهمترين محدوديت ها و موانع موفقيت ورزشكاران ايراني است. تا جايي كه برخي قهرمانان كشور به دليل اين محدوديت و عدم امكان حضور مداوم در رقابت هاي قهرماني و كسب رنكينگ از اتحاديه، گاهي مسير خود را از سه گانه جدا كرده و اين رشته را كنار مي گذارند، اين مساله مهمي است كه بايد بيشتر از گذشته به آن فكر كرد و برنامه اي داشته باشيم تا اين سرمايه ها همواره ارزشمندتر شده و قدرتمندانه و با اعتماد بنفس در رويدادهاي مهم شركت نمايند.
فضلي اضافه كرد: سه گانه ورزش طبيعت است و تا اندازه اي تابع شرايط محيط بوده و ركورد در آن چندان معتبر نيست، بلكه كسب رتبه و جايگاه در هر رويداد مهم و معيار است.
وي توضيح داد: مسابقات ورزش سه گانه بر اساس شرايط اقليمي و جغرافيايي داراي نقشه، مسير و گاهي مسافت هاي متفاوتي بوده و همچنين در شرايط آب و هوايي مختلفي برگزار مي شوند؛ از اين رو ركورد و يا زمان ثبت شده در مسابقات به تنهايي براي مقايسه و ارزيابي دوره هاي مختلف مسابقات و نتايج ورزشكاران قابل استناد نيست.
مدير تيم هاي ملي ورزش سه گانه تاكيد كرد: گزينش علمي ورزشكاران مستعد، برنامه ريزي براي كسب رنكينگ، انجام تمرينات مناسب، از اهداف ميان مدت فدراسيون است كه تيم ملي را به اهداف قهرماني اش در قاره آسيا خواهد رساند.
نظر یادتون نره